22 Kasım, 2022

Üsküdar Belediyesi olarak, teması “Döngüsel & Sürdürülebilir Tekstil” olarak belirlenen Avrupa Atık Azaltım haftası kapsamında İkinci Bahar Emekliler Kahvesi’nde düzenlediğimiz etkinlikte başrolü nine ve dedelere verdik.

Sıfır Atığın ilk basamaklarından biri olan “değerlendir, yeniden kullan!” odağında gerçekleştirdiğimiz etkinlikte nine ve dedeler kullanılmış el örgüsü giyecekleri tek tek sökerek çocuklar ve torunları için yeni kıyafetlere dönüştürdü.

İkinci Bahar Emekliler Kahvesi’nde buluşan nine ve dedeler ile geleceğin sahibi çocuklar, kullanılmış el örgüsü giyecekleri elbirliği ile söküp yumak haline getirirken tekstil atıklarından çanta yaptı. Hazırlanan yumaklarla ÜKAD kadınlarının desteğiyle atkı, bere örme atölyesi düzenlendi. Örülen atkı ve bereler, Anadolu’da bir okulda eğitim gören öğrencilere gönderilerek sürdürülebilir çevre ve toplum bilinci oluşturulacak.

Etkinlikte konuşan Üsküdar Belediye Başkanımız Hilmi Türkmen, “Bu hafta Dünya'da atık azaltma haftası. Önemli bir hafta, bu haftayı ruhuna, anlamına uygun değerlendirmek lazım. 'Gerekmiyorsa tüketme' Bir şey gerçekten gerekmiyorsa tüketmemek lazım. Gerekiyor ise, az tüketmek lazım. Az olsa da tükettirsen, o tükettiğin atığı değerlendirmek gerekiyor. Atığı da yok saymamak, ya da çevreyi kirletecek bir noktaya taşımamak gerekiyor. Burada muazzam bir faaliyet var, biz bunları tekrar değerlendirmek istedik. Bunlar bere, çorap, atkı oluyor ve tekrar kullanıma hazır hale gelmek kaydıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız. Anadolu'da bir köy okulunda okuyan çocuklara bunlar eldiven olacak, çorap ve kazak olacak.” dedi.

AKILLI KOD