Görünenin Şiiri Fotoğraf

Nurullah Genç, benim de şahsen parçası olduğum 90’ların başında üniversiteye başlayan kuşağın şiirle tanışmasını sağlayan, bizim duygularımızı, düşüncelerimizi edebiyat kamusuna taşıyan önemli bir şairdir. Anadolu’nun bir şehrinde doğup başka şehirlere okumaya giden, hayalleri, idealleri olan gençler, gurbetçiler Nurullah Genç’in şiirleriyle, romanlarıyla olgunlaştılar. 

Elbette sadece öğrencilerle sınırlı değildi okurları. Türkiye’nin geleceği için dertlenen, çıkış yolları arayan, âşık olan, kavuşamayan, adil bir dünya için müreffeh bir Türkiye inşa etmenin elzem olduğunu düşünen herkesin heybesinde bir azık oldu onun kitapları. Onun şiirlerinde Anadolu insanının hem iç sesi hem de çığlıkları yankılanır. 

Şiirleri, kitapları Erzurum’dan Türkiye’ye yazılmış mektuplar gibiydi. Akademik anlamda da kendine çizdiği rotaya sadık kalarak alanına dair literatürü zenginleştiren işler yapıyordu. Nurullah Hoca bugün hem şiirleriyle hem de akademik çalışmaları ve bürokratik hizmetleriyle bizim için bilge bir ağabeydir. 

Özellikle gençlere yol gösteren mesajları, tecrübelerini aktarırken gösterdiği maharet, dilinin sakinliği ve o hiç eksilmeyen sanatçı duyarlılığı ile büyük kitlelere rahat bir şekilde ulaşabilmektedir. Bütün bunların yanında Nurullah Hoca’nın bir de fotoğrafçılığa olan ilgisi ayrıca konuşulmaya değer bir bahistir. 

 

Beldiye Başkanı

Hilmi Türkmen

Yayını indirmek için tıklayınız